sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Maailman vanhin ammatti..ja seksiä, seksiä, seksiä..


Kävin pitkästä aikaa eilen selaamassa vanhoja blogi-tekstejäni. Halusin kurkistaa muistoihini nähdäkseni mitä vuosi sitten näihin aikoihin kävin läpi. Niiden tekstieni ansiosta pystyn aina palaamaan mihin tunnetilaani tai kokemuksiini hetkessä. Silloinen mielentilani tarttuu minuun heti.

Mutta en oikeastaan halunnut nyt siitä kirjoittaa vaan siitä, että silmiini osui myös eräs mielenkiintoinen fakta. Mitä julkaisuani on luettu eniten? Yrittäkääpä arvata? Otsikkoon on "kätketty" joku sellainen sana, jota ilmeisesti ihmiset yhäkin vain googlettaa...Ai mikä se voisi olla?

No seksi tietenkin! 'Naisen seksuaalisuus on yhä tabu' on tämä tähän astisista julkaisuistani eniten lukija-klikkauksia saanut teksti blogger-sivustolla. Ei todellakaan parhaimpiani, mutta seksi myy vai miten kaikki markkinointigurut ovat jaksaneetkaan vuosia jo hokea?

Siitä päädyinkin tähän aiheeseen. Miksi seksi edelleen jaksaa niin paljon kiinnostaa ihmisiä? Lehdet pursuavat sitä. Kuka on kenenkin kanssa ja miten vähissä vaatteissa saatu ketäkin julkimoa kuvattua salaa. On peppuja, tissejä, reittä ja paljasta pintaa. Tuntuu, että mikään ei enää hätkäytä mutta silti niitä vaan lehtien kansiin ja lööppeihin tungetaan. Koska ne myy.

Maailman vanhin ammattikin liittyy tähän. Miehet ovat vuosisatoja olleet valmiita maksamaan seksistä jopa tuiki-tuntemattoman kanssa. Vain tyydyttääkseen tarpeitaan. Kuinka moni nainen oikeasti haluaisi maksaa seksistä täysin tuntemattoman henkilön kanssa? Mieluummin hoitaa sen puolen vaikka itse. Ajatuskin jotenkin kuvottaa.  Tässä kohtaa väitän, että miehen ja naisen ajatusmaailmojen välillä on iso ero. Mutta miksi? Aina puhutaan siitä, että seksi on paljon muutakin kuin itse se suoritus. Sekä nainen että mies kaipaavat läheisyyttä ja kosketusta. En usko, että maksetussa seksissä sitä saa tai haetaankaan. Luulisi, että silloin on aivan sama tyydyttääkö itsensä, jos tarve on suuri.

Kaipaako mies siltikin siis enemmän fyysistä läheisyyttä toisen ihmisen kanssa kuin nainen? Vai ovatko mahdollisuudet maksulliseen seksiin ja kynnys liian korkea naiselle? Miehelle mahdollisuuksia on huomattavasti enemmän, kun thai-hierontaakin tuntuu saavan kuinka pienestä kyläpahasesta lähtien. Ehkä myös se maskuliininen ajatusmaailma eroaa tässä feminiinisestä aika lailla. Esimerkkinä vaikka yksinasuva peräkammarin poika, jonka on vaikea lähestyä tai saada naista muuten. Tai olkoon vaikka ihan tavallinen, seksiä vailla oleva mies. Kärjistetysti ajateltuna miehen maine vaan kasvaa, jos käy huorissa. Naiselle se olisi enemmänkin nöyryytys...

Ystäväni opiskelee seksuaaliterapeutiksi ja se on ehkä mielenkiintoisin ammatti, jonka äkkiseltään tiedän. Koska fakta on, että on hyvin yleistä, että pariskuntien on edelleen tänäkin päivänä vaikea keskustella avoimesti toistensa tarpeista, haluista ja toiveista. Seksistä voi muodostua parisuhteessa kiristysväline, pakkopulla tai riitojen aihe. Ongelmia lakaistaan maton alle ja eletään jopa vuosia epätyydyttävässä liitossa, kun ei uskalleta puhua. Pienestä möröstä kasvaa vuosien saatossa iso musta ja ahdistava elefantti. Harvalla parilla tarpeet ja halut kohtaavat koko ajan. On erilaisia aikoja ja elämäntilanteet vaikuttavat hurjasti siihen miten parisuhteen seksielämään haluaa ja jaksaa paneutua ja siitä innostua. Eikä se kaikille ole edes yhtä tärkeää. ja hyvä niin, jos molemmat osapuolet tuntevat ja ajattelevat siten.

Mutta ehkä surullisinta minusta on ajatus, että seksuaalisuus ei ole pelkästään naisten osalta edelleen tabu, vaan se on sitä myös niin monessa parisuhteessa. Olen niin nähnyt sitä. On pariskuntia, jotka rakastavat syvästi toisiaan, perhettään, lapsiaan. Silti toisen osapuolen mielestä se yksi parisuhteen tärkeimpiä mausteita puuttuu. Seksi. Läheisyys. Kosketus.

Siksi maailman vanhin ammatti on se mikä se on. Puhukaa toisillenne. Avoimesti ja rohkeasti. Omista toiveistanne. Menkää lähelle. Kosketelkaa toisianne. Muutoinkin, kuin vain siksi, että on tarve. Liiaksi vaahdotaan siitä, kuinka intohimoista kaiken pitäisi alituisesti olla. Parasta parisuhteessa on se aito lämpö ja halu olla toiselle hyvä ja toisen lähellä.

Senpä takia. Painun takaisin maailmaan parhaimpaan paikkaan. Peiton alle oman kullan kainaloon. Tiedä vaikka joku heräisi vaikkei se näytä olekaan keväinen luonto. Nautitaan vapusta siitä huolimatta! Rakastakaa toisianne. Pus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti