maanantai 23. lokakuuta 2017

Lapseni, lahjani. Sinä, ei kukaan muu. Ilman sua, olen kuin lehdetön puu.


Tahdoin sinut maailmaani tähän, kurkotin tähtiin, toivoin paljon ja vielä enemmän. Pieni kaunis nuppu, suukkosuu. Syliini sinut ojennettiin, unohtui kaikki muu. Kun luoja sinut loi, sinfonia kaunein kirkkaana soi. Silkinpehmeä posken nukka, siniset tähtisilmät, lapsi tuo pienoinen, kuin kaunein kukka. Nenässäni tunnen yhä sen tuoksun suloisen, pienen vauvan pehmoisen. Suojelunhalua herättävän, rakkauden välittömästi vahvana syttyvän. Kuin leijonaemo armoton, sinua ikuisesti suojelen.

Sen näyn yhä edessäni nään, kun laiturille nyt yksin seisomaan jään. Katselen selkämystä etääntyvää, näköä hämärtää. Kyynel yksinäinen silmänurkasta karkaa, voi minua säälittävää parkaa. Tunnen sydämeni pakahtuvan, en haluaisi näin tapahtuvan.

Mieli apea ja levoton, taivaskin synkän harmaa on. Rintaa puristaa, henkeä ahdistaa, ei yksinäinen unta saa. Yön pimeydessä pelot tuntuvat suuremmilta kuin ovatkaan – mietin, on opeteltava yksinkin sateessa tanssimaan. Ikuista luopumista ja kaipuuta polttavaa, ilman teitä sydämeni on vain puolillaan. Tai kallellaan kuten laulussakin sanotaan.

On annettava mennä, älä pieni lintu vielä kauaksi lennä. Otan sinut aina siipien suojaan, äidin hellään huomaan.

Parasta mitä elämä on minulle antanut, kun se äitiyden on näin lahjoittanut.

Vaikk´kaikki muu minulta vietäisiin, uskoisin teihin, elämänihmeisiin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti