perjantai 25. syyskuuta 2015

Sarasvuota..

Niin. Olin eilen kuuntelemassa Jari Sarasvuon puheenvuoroa teemalla PVTT eli puolita vitutus, tuplaa tulokset. Olen hurmiossa. Mies on ilmiö. Ymmärrän, että hän jakaa mielipiteet ja toiset rakastaa ja toiset vihaa. Kuulun ensimmäisiin.
Minulla on ollut suuri ilo ja kunnia viettää yksi äärimmäisen kummallinen ja kiihdyttävä ilta Jarin seurassa Bilbaossa susijengi-huumassa noin vuosi sitten. Se oli sikäli erikoinen ilta, että susiluolassa vallitsi äärimmäisen hurmoksellinen ja rakkaudentäyteinen tunnelma ja se ei voinut olla vaikuttamatta meihinkään. En tiedä miksi satunnainen kohtaamisemme Bilbaon yössä jätti ainakin minuun pysyvät jäljet, mutta sen tiedän, että kukaan, joka on päässyt Sarasvuon auran ulottuviin, ei jää kylmäksi.
Eilen olin viileä. Ainakin alkuun. Silti Hän sai minut pohtimaan elämääni syvällisesti. Moni asia oli aivan kuin minulle sanoitettu ja osoitettu. En tiedä onko kokemus näin voimakas kaikille Sarasvuon klaanilaiselle vai vain minulle, Bilbaon yössä huumaantuneelle. Niin tai näin. Jari on käynyt syvemmissä vesissä ja sen huomaa. Hän puhuu valtavasti siitä kuinka hän Twitter-kohun saattelemana kadotti työkykynsä n. 1,5v. sitten mollatessaan pipopäistä pilviheeboa ohjelmassaan. joka johti hänen suoranaiseen lynkkaukseen mediassa. Julkinen nöyryytys oli kova ja oman tv-ohjelman lopettaminen sen seurauksena oli todella karua.Kaikki, jotka ovat käyneet lhelläkään tuota pistettä, pystyvät samaistumaan tunnelmin.
Sarasvuo on virheistään oppinut. Hänellä on niin paljon enemmän myötätuntoa ja syvyyttä sekä lukemisen kautta tullutta sivistystä ja oppia kuin aiemmin - häntä jaksaa kuunnella 3tuntia herkeämättä ja maksaa siitä mielellään 90euroa.Mitä on muuttunut vai onko mitään?


Mitä siis opin eilen?


Opin, että vakuuttava esiintyminen tulee vain kokemuksen kautta. Prepare to be spontanious. Valmistelemalla hyvin voit olla spontaani. Jari on juuri tätä. Hän ei eksy eikä kadota punaista lankaa vaikka kuinka hänen esityksensä polveilisi sfääreissä. Hän on seesteinen, vakuuttava ja hengästyttävä. En voi kuin ihailla tuota esiintymisen varmuutta ja sulavuutta. Sisältöä on myös.
Sarasvuo aloittaa peilaamalla nykytilaa 90-luvun laman vaiheisiin ja ikävä kyllä, yhtymäkohtia on valtaisasti. Omien sanojensa mukaan Sarasvuo on ollut niissä mukana hyvin lähietäisyydeltä. Totta tai ei, kiinnostavaa kyllä. Ja ajankohtaista. Kun hän pääsee itse asiaan millä puolitetaan vitutus ja tuplataan tulokset, niin alku on haparoivaa.
Hän puhuu niin monesta.Onnenlajimme määrittävät menestyksemme salaisuuden. Äitionni = perhe, johon synnymme määrää ensimmäiset tahtimme, mutta vaikka meillä ei olisi etäistä isää ja palvovaa äitiä (monen erittäin merkityksellisin menestyjän taustalla on juuri näin), niin voimme paikata sitä hyvällä opettajaonnella. Jos saamme matkallemme tukijan, joka uskoo vahvasti meihin, tiemme menestykseen on helpompi. Ystävä- ja verkosto-onni ovat myös tärkeitä, samoin työnantajaonni. Mihin päädymmekään töihin, niin se määrittää meidän tulevia askeleita menestyksen tiellä. Lopulta kaiken takana on puoliso-onni. Jos puolisomme uskoo kaiken takana olevan hyvä tahto eikä lisää stressiämme, olemme jo paremmalla puolen. Stressi ja sen kokemukset vaikuttavat meihin, koska olemme psykofyysisiä olentoja ja mitä kuormittavammin elämme, sitä huonommin pärjäämme. Stressi mitä koemme vaikuttaa meihin ja aivoihimme niin vahvasti, että sitä ei voida sivuuttaa. On löydettävä oma "lähteemme" josta ammennamme voimavarojamme, jotta jaksamme tätä arkea. Toisille se lähde, aamun sopimus, on energioiden liikkeelle laittoa fyysisin keinoin ja toisille henkisestä lähteestä ammentamista esimerkiksi meditatiivisin keinoin. Olkoon kuinka vaan. Moni asia on totta moni jää hengästyttävyydessään niin vähälle keskittymiselle.


Vakuuttavimmillaan Jari Sarasvuo on puhuessaan omista kokemuksistaan ja mitä hän on elämässään oppinut. Viisauksia, jotka me kaikki tiedämme, mutta joiden kiteyttämisen kuullessamme nyökyttelemme yhtä viisaina ja valaistuneina. "Mikä meille tuo paljon iloa, tuo myös surua!" Niin totta. Rakkaus puolisoon tai lapsiin. Kaksi kolikon kääntöpuolta.
"Ihminen voi tehdä mitä tahtoo, mutta ei voi tahtoa mitä tahtoo". Tahdomme, että homoja ei ole - noh, se ei ole meidän tahdon asia...
Tai "Luonne määrää kohtalomme", ei siis astrologia tai etukäteen kirjoitettu sattumuskohtalo vaan se määrää, millainen perimä meillä on, millaiset elämänkokemukset meitä muovaamat sekä se, mikä meidän aineenvaihduntamme ja ympäristömme on. Niillä on mittava merkitys siinä millaiseksi luonteeksi luontomme muovaa meidät.
Tai "suhde aikaan määrittää kaiken" on yhtä kuin emootio. On kiire on sama kuin tunnetila. Tai aika kulkee hitaasti. Samoin tunnetila. Tai "päivä on ikuisuus pienoiskoossa; sama kuin "aamu ja aamun energia; uuden alku on kaiken lähde.
 Päivä on peliä ja siinä pärjäävät ne, jotka tuovat pelinsä tarkoituksen ja säännöt selkeäksi kaikille. Ja mahdollistavat, että peliin pääsee helposti kaikki mukaan. Yö kirjaa ja summaa kaiken edellisen , luo seuraavat to do-listat huomista aamua varten. Niin syvissä vesissä mennään mitä enemmän Sarasvuota kuuntelee. Se puhuttelee ainakin tätä kovin kiivaalla vauhdilla keski-ikäistyvää naista. Aion ostaa Jarin uuden kirjan. Kuulun selvästi PVTT-klaaniin. Ja otan näistä opeista opikseni. Tänään oli valoisampaa kun hengittelin aamulla syvään. Huomenna jatkan tätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti