tiistai 7. maaliskuuta 2017

Sinun naisesi..

Näin lähes naistenpäivän kunniaksi on ihan pakko kirjoittaa naisesta. Eikä ihan mistä tahansa naisesta vaan Naisesta. Mistä muusta aiheesta minulla voisi olla enemmän kokemusta kuin siitä? Tai valtaosalla tämän blogin lukijoista? Väitän, että n. 90% aktiivilukijoistani on naisia. Hämmästyitkö? On niitä miehiäkin. Todistetusti. Tosin en aina tiedä lukevatko tätä blogiani velvollisuuden tunteesta, uteliaisuudesta vai aidosta mielenkiinnosta? Suosittelisin kyllä monille. Miksikö?

Nainen on ja tulee aina olemaan ikuinen mysteeri. Siis puhtaasti jo siitä syystä, että Nainen ei edes aina itse ymmärrä mistä kaikki ne päässä risteilevät ajatukset tulevat ja miten ne toisinaan voivat olla aivan päinvastaisia kuin vaikkapa eilen. Tai tunti sitten. Se on hämmentävää. Jopa Naiselle itselleen. Ennen kaikkea se, että hetkeä aiemmin vallinnut seesteisyys ja euforia voi vaihtua vaikka puhtaaseen raivoon sekunneissa. Joskus ei tarvita kuin yksi poikkipuolinen sana. No ehkä tämä hieman on karrikoitua, koska faktahan on, jonka kaikki Naiset tietävät, että yleensä sitä kuonaa ja pahaa mieltä on kerrytetty hyvinkin pitkältä ajalta ja se yksittäinen Jokin vain suistaa sen kelkan lopullisilta raiteiltaan. Onneksi näitä tilanteita ei tapahdu usein. Etenkin jos Naisella on laaja ja tunneälyä omaava ystävättärien joukko, joka auttaa Naista purkamaan kuonaa terapioimalla tätä. Koska vaikka Nainen olisi parisuhteessa, hän ei useinkaan voi kaikkea kuormaansa purkaa puolisonsa kanssa, koska yksinkertaisesti Mies ei aina kykene ymmärtämään Naista tämän vaatimalla tavalla.

Huom! Miehissä on poikkeuksia, ja jos Naiselle on sattunut käymään satumainen tuuri siinä, että hän on löytänyt rinnalleen tunnekyvykkään, älykkään, keskustelutaidot omaavan ja vielä Naista huomioivan ja arvostavan kumppanin, niin a) Naisen tulee pitää kiinni tästä könsikkäästään kaksin käsin ja kaikin voimin, koska kaikki Naiset tahtoisivat sellaisen itselleen b) olla todella onnellinen tästä häntä kohdanneesta onnestaan c) nauttia täysin rinnoin elämästään ja siitä tasapainosta, jota tuollainen parisuhde tekee Naiselle..ja sitä kautta myös Miehelle.

Nainen on siis mysteeri. Nainen on samalla kertaa vahva ja hyvin herkkä, jota tulee käsitellä vaalien ja rakkaudella, jotta Nainen pääsee oikeuksiinsa, koska tällöin Nainen antaa parastaan niin puolisolleen, työpaikalla, lapsilleen ja ystävilleen. Enkä sano, että Naista pitäisi jumaloida tai nostaa millekään jalustalle. En, vaan Naista tulee kohdella tasaveroisena ja arvostaen - aivan kuten Miestäkin. Nainen kykenee moneen. Älä arvioi Naista, koska raivoissaan Nainen ei ole kaunista katseltavaa. Nainen osaa olla susi. Niin Naiselle kuin Miehellekin. Älä haavoita, loukkaa tai satuta Naista, sillä Nainen muistaa sen aina. Vaikka Nainenkin osaa olla julma ja loukata, niin useimmiten siihen on syynä kosto tai aiempi kaltoin kohtelu. Eli sitä saa mitä tilaa. Katso siis ensin peiliin, jos Nainen käyttäytyy poikkeuksellisen karulla tavalla.

Naisen itsetunto on iänikuinen klichée. Sehän rakennetaan jo nuorena. Jos olet tyttölapsen isä, muista kehua ja kannustaa ehdoitta tytärtäsi, koska vain sillä tavalla kasvatat vahvan ja itseään rakastavan ja arvostavan Naisen. Jopa nuorena naisenalkuna, Nainen on saatava ymmärtämään kauneutensa ja etenkin tasapainoisen isän rakkaudesta kaikki kumpuaa. Sillä tehdään perusta. Koska mikään ei ole kamalampaa kun itsestään epävarma ja kompleksinen Nainen. Toki aikuistumisen matkan varrella muutkin asiat rakentavat itsetuntoa eikä luonnollisestikaan kaikkea voi pelkkien kehujen varaan rakentaa. Nainen ammentaa itsetuntoaan alati ja tämän päivän koulutus- ja uramahdollisuudet muovaamat Naisista entistä upeampia ja vahvan itsetunnon omaavia Naisia. Sellaisia, joille ovet aukeavat yhä helpommin joka suuntaan. Lasikattojen kilistessä tantereeseen.

Oikeastaan ei ole mitään sellaista asiaa mitä Nainen ei jo osaisi tai kykenisi tekemään. Nainen pärjää yksinkin. Niin taloudellisesti riippumattomana kuin fyysisestikin. Hänellä on tänä päivänä määrätön määrä valintamahdollisuuksia. Vaikka Naisen euro on edelleen pienempi kuin miehen, asenteiden murtuessa pala palalta, rohkeiden edelläkävijä-Naisten murtaessa viimeisiä ennakkoluuloja ja muuttaessa asenteita, erot tulevat kapenemaan ja lopulta Nainen seisoo tasavahvana. Vaikka maailmassa yhä onkin persläpiä, joissa tämä on yhä vain kaukainen unelma.

Me Naiset emme enää tarvitsisi naistenpäivää muistaaksemme mitä kaikkea me kykenemme tekemään. Mutta viettäkäämme sitä vaikka siksi, että maailma on vaatinut paljon muutosta reilun sadan viime vuoden aikana, jotta tähän on päästy. Siitä New Yorkin vaatetehtaan naisten ensimmäisestä lakosta, jolloin Naisten aseman reformi sai alkunsa. Se ansaitsee kukat, suklaata, Naisen ylistystä. Ihan siinä missä minä tahansa muunakin päivänä.

Koska Sinun Naisesi on upea yksilö, jota ilman et tulisi toimeen. Muistakaa hyvät miehet arvostaa Naistanne. Tänään ja huomenna. Koska vaikka Naisesi olisi maailmalle vain joku, hän on sinulle koko maailma. Aivan kuten sinäkin olet hänelle.

Erinomaista Naisen päivää arvon rakkaat Naiset! Olemme mahtava lajike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti