perjantai 1. marraskuuta 2019

Bali moments



Bali moments

Herään tropiikin ääniin. Kurnutukseen, heinäsirkkojen ja kaskaiden siritykseen, trooppisten lintujen viserrykseen. Nousevan auringon kajo siilautuu ohuesti terassin lasiovien läpi luoden hennon valon tähän bambun ja teakin väriseen isoon huoneeseen, jonka katosvuoteessa saan ojentautua nautinnolliseen ja raukeaan aamuun. Raotan sänkyämme ympäröivää hyttysverkkoa ja katson vieressäni nukkuvaa rakastani, jonka ruskettuneet raajat pilkistävät paksun peiton alta. Aamupalalla saan nauttia tropiikin tuoreista hedelmistä tehdystä smoothiesta ja ravintolan täydellisesti paahtamasta vahvasta kahvista. En usko todeksi, että saan viettää täällä paratiisissa aikaa elämänkumppanini kanssa. Kokea näitä lumoutuneita - meille niin harvinaisiakin, yhteisiä hetkiä. En mahda sille mitään, että minut valtaa niin autuas kiitollisuuden olo, että siinä aamiaispöydässä katsellen vehreää, alapuolella aukeavaa viidakkoa, alan itkeä. Kuumat kyyneleet vain vierivät poskillani ja pakottaudun hymyilemään hieman säikähtäneen oloiselle kumppanilleni. ”Olen vain niin onnellinen juuri nyt. En voi käsittää, että saan tämän kokea. Viime yönä näin unta, että olin räntäsateisessa Suomessa ja lastasin stressaantuneena täysiä ostoskasseja äkäisenä auton takaluukkuun. Uni oli niin todellinen ja kun heräsinkin täältä sinun kanssasi, olin kuin uneni olisi ollut todellisuus ja minä paennut tänne unessani. Mutta se olikin päinvastoin”.

Edelleen muistan tuon hetken kahden vuoden takaa kuin se olisi tapahtunut eilen. Sen täydellisen onnellisuuden tunteen, joka täyttää joka solun, salpaa hengityksen kauneudellaan ja lumoaa täysin. Annoin tuolle hetkelle nimeksi Bali moment.

En tiedä onko ikä, eletty elämä ja koetut vastoinkäymiset ja vaikeudet lisänneet herkkyyttäni, mutta saavutan tuon tunteen ja olotilan yhä useammin. Monet tilanteet ja asiat, ihanat, kiitollisuuden täyteisen hetket nostattavat silmäkulmani kyyneleet - puhtaasti vain siitä syystä, että minun on annettu tuokin hetki elää ja kokea. Ne voivat olla hetkiä rakkaiden parissa, lomailua, yhdessä koettuja seikkailuja tai pienen pieniä unelmien palasia, joita saavuttaa. Osaan tarttua niihin. Ammentaa niiden pakahduttavaa tunnetta, kerätä sitä voimaksi huonompia hetkiä varten. Kun joskus kärsin kiireestä, kasautuneista töistä, stressistä ja uni pysyttelee piilossa, palaan ajatuksissani Balin tunnelmaan, tuohon täydelliseen hetkeen ja sieluuni lipuu rauha. Nuo hetket antavat lohdutusta myös suruissa, ankeimpina ja vaikeimpinakin päivinä. Koska niissä on valo, seesteisyys, onni ja ilo niin vahvasti läsnä.

Elämään kuuluvat kaikki värit. Kaikki ei aina voi olla yhtä silmiä hivelevän kaunista ja kirkkaita värejä kuten Balilla. Mutta niiden takia tätä elämää kannattaa elää. Niitä hetkiä tulee meidän kaikkien eteen, kun pysähdymme niihin. Bali moment voi olla aivan yhtä hyvin Taittingerin nauttimista rakkaan kanssa risteilyaluksella tähtien alla seilatessasi Egeanmerellä kuin halata pitkään omaa tytärtään ja suukotella hänen poskeaan, eikä hän vetäydy pois vaan jää siihen.

Hetket. Niissä se elämä on. Kiitollinen jokaisesta.

1 kommentti:

  1. Googlaapa positiivisen psykologian termi 'savo(u)ring', jonka Markku Ojanen on kääntänyt sanalla 'vaaliminen'. Oot harrastanut just sitä.

    VastaaPoista