maanantai 12. kesäkuuta 2017

Johdatusta ja karmanlakeja

Uskotko johdatukseen? Siihen, että kaikella on joku tarkoitus? Että elämääsi heitetään juuri se ihminen, jota kulloinkin tarvitset matkallasi. Kun olet heikoimmillasi, luoksesi johdatetaan voimaa, lohtua ja olkapäätä tarjoava tukipilari. Tai vastavuoroisesti sinä saatat olla sitä jollekulle. Juuri silloin kun se toinen sitä eniten tarvitsee.
Tai uskotko siihen, että jos jokin on tarkoitettu tapahtuvaksi, niin se tapahtuu? Tai päinvastoin? Jos et pääse haluamaasi opiskelupaikkaan tai hakemaasi työpaikkaan. Et pyrkimyksistäsi huolimatta onnistu jossain mitä sillä hetkellä luulet eniten haluavasi. Tulee pettymyksiä, mutta tulee silti aina uusi suunta. Jossain vaiheessa. Surusta ja menetyksistäkin seuraa aina jotain hyvää. Ja jälkeenpäin saatat ajatella, että kappas. Näin sen pitikin mennä. Tai olla silti kiitollinen niistä raskaistakin ajoista. Kun ajan myötä pahin kipu hellittää otettaan. Se on lohdullinen ajatus, eikö?

Meistä jokaisen taipaleelle osuu johdatuksen hetkiä, joita joku jopa kohtaloksikin on kutsunut.
Saman ajatusmaailman taakse kätkeytyy uskomus karmaan. Pyrkimys hyvään ja hyvänkiertoon palkitaan. Ennen pitkään. Jos ei muuten, niin omalla hyvällä ololla ja puhtaalla omalla tunnolla. Päinvastaisessa tilanteessa paskaa sataa päälle samassa suhteessa, kun sitä olet laittanut jakoon. Saat mitä tilaat. Joskaan karmalla ei ole ruokalistaa valittavana.

Miksi meidät muutoin haastettaisiin kohtaamaan juuri ne asiat, joita eniten tiedostamattakin pelkäämme? Tai joissa meillä on eniten opittavaa?

Mikä on siis karmanlaki? "Kun lintu on elossa, se syö muurahaisia ja matoja. Kun lintu on kuollut, madot ja muurahaiset syövät linnun."

Karma on sitä miten reagoit muiden ihmisten kohteluun ja sanoihin, heidän karmansa on se miten he kohtelevat sinua. Elämä kohtelee meitä siten miten me elämme. Sitähän voisi myös kutsua johdatukseksi. Odotellaan siis ihan rauhassa ja annetaan karman hoitaa loput.

Jatkan valitsemallani tiellä. Näissä aasialaisissa opeissa on paljon viisautta takana. 

Hyvää ja maltillista viikonalkua ihmiset. Olkaa hyviä toisillenne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti