sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Elämäsi opettajat

 
Sielussani läikähtää lämmin tunne, kun näen kuinka isä opettaa lastaan jalkapallokentällä, eläytyy, ohjeistaa kuinka lapsi potkaisee palloa ja hurraa kädet ylhäällä, kun lapsi tekee maalin. Tai kun äiti nostaa hiihtoladulla pystyyn jälleen kerran suksilla lipsuvaa lastaan ja rohkaisee tätä kiukunharmista huolimatta lempeästi ja kärsivällisesti. Siitä se syntyy. Yhdessä tekemisestä. Lapsi on luonnostaan utelias ja innokas. Rohkaisemalla ja kannustamalla mukaan, oman esimerkin avulla, se into saadaan säilymään. Se vetää hieman "henkeä" siinä teini-iän kuohuissa, mutta jos siemen on kylvetty hyvin, hedelmät kyllä kypsyvät myöhemmin. Luotetaan siihen vaikka teini näyttäisikin toisinaan pitkää naamaa eikä suostu lähtemään mihinkään missä ei Wi-Fi toimi tai luuria voi räplätä samaan aikaan.

Jokainen meistä tarvitsee opastusta elämän eri vaiheissa. Siunattuja ovat he, joille suodaan rakastavat, kypsyydellään, viisaudellaan ja kärsivällisyydellään lastaan ohjaavat ja kasvattavat vanhemmat. He luovat perustuksen, jolle kaikki muu rakennetaan myöhemmin. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä. Elämä on yhtä oppimista ja erilaisia opettajia.

Koska..Niin kuin joku viisas on joskus todennut. Toiset tulevat elämääsi opetuksina, toiset siunauksina. Toiset heistä risteävät elämässäsi vain pienen hetken mutta heillä voi silti olla valtavan suuri merkitys kokonaiskuvan kanssa. Toiset ovat elämässäsi mukana kaiken aikaa ja silti heillä ei välttämättä ole niin paljon annettavaa kuin pitäisi tai heille kuuluisi. Se jos mikä, on surullista.
 
Ketkä henkilöt elämässäsi ovat niitä, jotka ovat muovanneet sinua eniten sinuksi? Suo heille hetki ajatuksistasi ja kiitä. Koska ilman heitä ja kaikkea kokemaasi et olisi se sinä, joka juuri tänään olet.

Suo myös niille tärkeille elämäsi tukipilareille ajatus, jotka pyyteettömästi tulevat avuksesi, jotka opettavat ja ohjaavat sinua matkasi varrella, koska Sinä olet heille tärkeä. Sinun elämäsi on heille tärkeä. Osoita se myös heille tärkeille takaisin.

Rakkaus ei ole sanoja, se on tekoja.



 

 

 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti