torstai 8. maaliskuuta 2018

Ole ylpeä siitä mihin asti olet päässyt

Joskus muistan kirjoittaneeni blogiinikin sellaisen tekstin, jonka sain ystävältäni juuri sillä hetkellä, kun tunsin makaavani jossain pohjalla, vellovani jossain niin syvällä suossa, pimeässä enkä tiennyt koska näkisin taas valon.  Koska tulisi se päivä, jolloin jaksaisin nousta. Se hetki on jäänyt mieleeni elävästi. Se nostattaa edelleen kuumat kyyneleet silmäkulmiini.

" Älä häpeä sitä, että olet joskus kaatunut vaan ole ylpeä siitä, että olet aina jaksanut nousta". Silloin tiesin. Että se päivä, jolloin jaksaisin taas nousta on lähempänä kuin se päivä jolloin kaaduin. Se on sama mantra kuin tämä: " You never know how strong you are until strong is the only choice you have".

Tänään on erinomainen päivä meille kaikille naisille olla ylpeitä siitä mitä me olemme. Miksei se olisi ihan yhtä hyvä päivä miehillekin. Suoda hetki aikaa ja miettiä mitä olemme saavuttaneet ja mihin asti päässeet. Joskus on hyväkin katsoa hetken aikaa hieman peräpeiliin ja muistuttaa itseään niistä vaikeista ajoista ja kasvun hetkistä, joista on selvinnyt. Eikä ne opit aina tarvitse olla tullut edes niin kamalan synkän vaiheen jälkeen vaan ne voivat olla pieniä havahtumisen hetkiä. Oli syvä tai matala - kaikki kuopat johon kompuroimme valmistamat meitä tulevaan. Muovaamat meistä kestävämpiä, empaattisempia, näkemyksellisempiä - kaikin tavoin rikkaampia ja viisaampia. Eikö vain ole niin, että minkä tahansa pienenkin vastoinkäymisen jälkeen sitä osaa arvostaa sitä ihan tavallista ja seesteistä - jopa arjen rutiinien täyttämää elämää?

Jos sinusta tuntuu tänään siltä, ettet pysty olemaan ylpeä itsestäsi, niin ota hetki aikaa itsellesi ja mieti miksi ajattelet niin. Jos et pidä jostain elämässäsi juuri nyt, muuta se. Laita voimasi liikkeelle. Et ole puu, joka on istuttanut juurensa syvälle maan uumeniin. Jos jatkat tekemisiäsi ja eloasi aivan kuten tähänkin asti, mikään ei muutu. Kaikki hyvät asiat, jotka elämässä tapahtuvat ovat edellyttäneet jonkin muutosta. Eikö? Kun pysähdyin tätä miettimään ajatuksella, niin totta se on.

Jos taas silmät ummistaessasi ja tähän ajatukseen vaipuessasi voit aidosti todeta olevasi ylpeä itsestäsi juuri tänään, juuri tällaisena kuin olet ja siitä, että olet päässyt juuri tähän pisteeseen ja hetkeen, jossa nyt elät, voit onnitella itseäsi. Säilytä se tunne, koska hyvät ajatukset itsestä luovat ympärillesi hyviä tekoja. Ne ovat kuin sädekehä, joka imaisee mukaansa ja tartuttaa sen tunteen myös muihin. Tiesittekö, että toisen tunne tarttuu toiseen ihmiseen jopa silmänräpäystä nopeammin? Tiedostamattamme.

Ansaitsemme hellemmän puheen itsellemme. Päätä jo tänään, että teet niin huomennakin.

Hyvää naistenpäivää meille kaikille. Ollaan ylpeitä siitä mihin asti olemme päässeet. Tänäänkin.

1 kommentti: