maanantai 15. huhtikuuta 2019

Ravitse rakkauttasi - Muista tämä helppo ja yksinkertainen 5+1 H:n ohjelma!

Hymmyile.
Huolehdi.
Huomioi.
Helli.
Halaa.

Ja hullaannu.

Niin, rakkauden ravitseminen ei vaadi ihmettä. Se vaatii hieman kahdenkeskistä aikaa,läsnäoloa ja toiseen keskittymistä. Mielelle ja sydämelle muistuttamista miksi me ollaankaan yhdessä. Miksi me olemme me. Se tulee kuin varkain sieltä. Muistuttamatta. Kunhan sen yhteisen hetken sille suo. Päästää lähelle. Osoittaa edelleen olevansa siinä. Minänä. Ja Sinä sinänä.

Yksinkertainen 5 + 1 H:n ohjelma. Toimii. Hullaantuminen on taattu, uudelleen ja uudelleen. Kunhan lääkitsee niillä viidellä H:lla ensin. Ravitsee oikein kunnolla, ajan kanssa. Jokapäivä vähäsen, mutta joskus oikein kunnolla. Vakka pienen arjen pakomatkan keskellä, koska silloin pääsee irti kaikista ajatuksia rasittavista ja kuormittavista tekijöistä, kuten vaikkapa silitystä odottavista pyykkikasoista, pesemättömistä ikkunoista, vaihtamattomista renkaista, mitä tehdään ruoaksi -keskusteluista ja niin edelleen.

Arki ja sen puuhatkin ovat kivoja, kun molemmat ovat suorittaneet ja suorittavat 5+1 H:n ohjelmaa. Silloin ne tehdään kovin usein yhdessä. Molemat kantavat vastuun etenkin 2. ja 3. H:n osalta.Huomioimistahan sekin on. Että vaihtaa toisen renkaat. Kun toinen on vaikkapa parempi siinä pyykkivuorten kadottamisessa.

Yhtäkkiä huomaa, että kun ne H:t 1, 2 ja 3 ovat kohdallaan, H:t 4 ja 5 tapahtuvat kuin itsestään. Kuten kemiassa, reaktioyhtälö eli tässä tapauksessa tuo +1 H on koko kaavan tulos. Ja syklisenä yhtälönä kaikki alkaa siitä jälleen. Koska hullaantuneena on niin paljon helpompi hymyillä.

Kokeilkaapa. Ravitkaa rakkauttanne. Ihanaa viikkoa rakkaat <3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti